Active Directory of Workgroups

< Alle onderwerpen

Active Directory of Workgroups, wanneer gebruik je wat?

Hoewel we adviseren om Active Directory (of Azure AD) te gebruiken om de toegang tot software-installaties in je netwerk te beheren kun je uiteraard ook werkgroepen gebruiken. Dat komt echter wel minder vaak voor en geldt vaak enkel voor de kleinere omgevingen. Hieronder zetten we de opties even uiteen, voor de duidelijkheid.

Je gebruikt Active Directory wanneer:

• Je een gecentraliseerd beheer van IT-middelen in je netwerk wilt
  • Je Active Directory al gebruikt
  • Alle computers een Microsoft Windows-besturingssysteem hebben

Je gebruikt een werkgroep wanneer:

• Je geen gecentraliseerde IT-middelen hebt (en ook niet wilt)
  • Je maar een handvol computers hebt om te beheren

Easy Software Deployment ondersteunt zowel Active Directory als Workgroups, de keuze is dus aan jou.

Maar mocht je besluiten om Workgroups te gebruiken, let dan wel op de volgende zaken:

1. Alle gebruikersaccounts en wachtwoorden zijn gedecentraliseerd. Dat wil zeggen dat elke computer verschillende gebruikersaccounts en wachtwoorden voor dezelfde persoon kan hebben, en op alle computers exact hetzelfde moeten zijn. Als u zich hier niet aan houdt, kunt u verbindingsproblemen tegenkomen.
  2. Gastaccounts moeten ten allen tijde actief zijn (Windows XP en hoger).
  3. Eenvoudig delen moet worden uitgeschakeld.
  4. UAC moet uitgeschakeld zijn via lokaal policy en het controlpanel om toegang te krijgen tot stations op andere computers. Het gebruik van Windows Store is niet mogelijk als de UAC is uitgeschakeld (Windows 8.1 en hoger).
  5. Naast werkgroepen kunt u ook thuisgroepen instellen die het equivalent zijn van werkgroepen voor privé danwel thuisgebruik, lees er hier meer over.

Dus, als het gaat om Active Directory of Workgroups geven wij de voorkeur aan de eerste.

Waarbij we Azure AD uiteraard als gelijke optie meenemen. Sinds Easy Software Deployment versie 7.0 is Azure AD ook een optie geworden. Sinds die versie is Easy Software Deployment een SaaS oplossing geworden.