Hoewel we adviseren om Active Directory te gebruiken om de toegang tot software-installaties in uw netwerk te beheren en te beheren, kunt u ook werkgroepen gebruiken. Wanneer moet u Active Directory gebruiken en wanneer een werkgroep?

U wilt Active Directory gebruiken wanneer:
u een gecentraliseerd beheer van IT-middelen in uw netwerk wilt;
u al Active Directory reeds gebruikt;
alle computers een Microsoft Windows-besturingssysteem hebben.

U wilt een werkgroep gebruiken wanneer:
u heeft geen gecentraliseerde IT-middelen en bent dat ook niet van plan;
u hebt maar een handvol computers om te beheren;

ESD ondersteunt zowel Active Directory als Workgroups. De keuze is aan u.
Maar als u besluit om Workgroups te gebruiken, let dan op het volgende:

1. Alle gebruikersaccounts en wachtwoorden zijn gedecentraliseerd (d.w.z. dat elke computer verschillende gebruikersaccounts en wachtwoorden voor dezelfde persoon kan hebben) en op alle computers exact hetzelfde moeten zijn. Als u zich hier niet aan houdt, kunt u verbindingsproblemen tegenkomen.
2. Gastaccounts moeten ten allen tijde actief zijn (Windows XP en hoger)
3. Eenvoudig delen moet worden uitgeschakeld.
4. UAC moet uitgeschakeld zijn via lokaal policy en het controlpanel om toegang te krijgen tot stations op andere computers. Het gebruik van Windows Store is niet mogelijk als de UAC is uitgeschakeld (Windows 8.1 en hoger).
5. Naast werkgroepen kunt u ook thuisgroepen instellen die het equivalent zijn van werkgroepen voor privé danwel thuisgebruik, lees er hier meer over.