Als een eerder geïnstalleerd installatie-item moet worden bijgewerkt, zijn er twee manieren om dit te doen.

1 – Patchen (kleine update)
2 – Updaten (grote update)

Patchen (kleine update)
Het patchen van een bestaand installatie-item betekent het toevoegen van een klein stukje software dat is ontworpen om problemen op te lossen aan een reeds bestaand en geïnstalleerd installatie-item. Een belangrijk ding om te overwegen of een software-update wel of niet wordt afgehandeld, is of een patch of belangrijke update is hoe deze software van de computer wordt verwijderd. Wanneer na een software-update de originele opdrachten voor niet-installatie worden gebruikt om deze software te verwijderen, moet deze update als een patchinstallatie worden beschouwd. Als de oorspronkelijke software echter na de update wordt vervangen en de niet-installatieopdrachten worden gewijzigd, moet de update worden beschouwd als een belangrijke update-installatie.

De volgende stappen moeten worden uitgevoerd om een bestaand installatie-item te patchen:

1 – Kopieer de patch-bestanden

Nadat u hebt vastgesteld dat de update moet worden beschouwd als een update van de patch, moet u de patchbestanden naar de bestaande brondirectory kopiëren die door het reeds geïnstalleerde installatie-item wordt gebruikt. Zorg ervoor dat deze bestanden worden toegevoegd en niet worden vervangen via de al bestaande installatiebestanden. Als deze bestanden dezelfde naam gebruiken als de bestaande bestanden, moet u een submap maken en deze bestanden in deze submap kopiëren of deze update als een belangrijke update beschouwen.

2 – Voeg nieuwe installatieopdrachten toe

Voeg de benodigde (patch) opdrachten toe aan de bestaande installatieopdrachten en test deze opdrachten op een computer met het bestaande installatie-item geïnstalleerd en zonder dat het bestaande installatie-item is geïnstalleerd. Beide opties moeten resulteren in een succesvolle installatie met de patch meegeleverd. Noem het installatie-item niet anders of verander de bestaande installatieopdrachten of bestelling niet. Nadat het installatie-item is bijgewerkt, vergeet dan niet om de installatielijst opnieuw te implementeren.

Updaten (grote update)
Grote aanpassing van een bestaand installatie-item betekent het vervangen van de bestaande installatie door een nieuwe installatie met een hogere versie. Een belangrijk ding om te overwegen of een software-update wel of niet zal worden behandeld als een belangrijke of patch-update, is hoe deze software van de computer wordt verwijderd. Wanneer de originele software wordt vervangen door een nieuwe installatie en de niet-installatieopdrachten worden gewijzigd, moet de update worden beschouwd als een belangrijke update-installatie. Als na een software-update echter de oorspronkelijke opdrachten voor niet-installatie worden gebruikt om deze software te verwijderen, moet deze update als een patchinstallatie worden beschouwd.

De volgende stappen moeten worden uitgevoerd om een bestaand installatie-item aanzienlijk te updaten:

1 – Maak een nieuw installatie-item

Nadat u hebt vastgesteld dat de update als een belangrijke update moet worden beschouwd, moet u de nieuwe installatiebestanden naar een nieuwe bronmap kopiëren en een nieuw installatie-item maken. Zorg ervoor dat de lidmaatschapsopties hetzelfde zijn als het bestaande installatie-item en dat dit installatie-item op een computer met of zonder het geïnstalleerde installatie-item zal worden geïnstalleerd. Bepaal en stel een beschikbaarheidsdatum in wanneer het installatie-item zal worden geïnstalleerd. Een voorbeeld van een nieuw installatie-item zou zijn:
– Vóór (bestaand): Adobe Reader 9
– Na (nieuw): Adobe Reader 10

2 – Verval het bestaande installatie-item

Nadat het nieuwe installatie-item is gemaakt, moet u het bestaande (oude) installatie-item vervallen. Bepaal een vervaldatum vóór de beschikbaarheidsdatum van het nieuwe installatie-item en stel de Activate Uninstall Property in om ervoor te zorgen dat het bestaande installatie-item wordt verwijderd voordat het nieuwe installatie-item wordt geïnstalleerd. Zorg er ook voor dat de uninstall-opdrachten met succes zijn getest. Vergeet niet de installatielijst opnieuw te implementeren om te zorgen dat alle wijzigingen worden bijgewerkt naar alle actieve agents.

3 – Overweeg het bestaande installatie-item te verwijderen

Nadat het bestaande (oude) installatie-item met succes van alle computers is verwijderd en het nieuwe installatie-item met succes is geïnstalleerd en geen toekomstig beheer voor dit (oude) installatie-item nodig is, zou u moeten exporteren en dan overwegen dit oude installatie-item te verwijderen. Vergeet niet dat beide installatie-items worden vastgelegd door alle agents die het oude installatie-item hebben gebruikt. Het oude (verwijderde) installatie-item wordt dan geregistreerd als verwijderd en het nieuwe installatie-item wordt geregistreerd als geïnstalleerd.