Melding: installatielijst niet gevonden

< Alle onderwerpen

Stel, je krijgt de volgende melding: installatielijst niet gevonden.
Mocht je dat tegenkomen, helpen we je graag dit op te lossen. Lees verder.

Allereerst gaan we een paar dingen controleren:

Zorg ervoor dat het UNC-pad naar de gecodeerde installatielijst bereikbaar is vanaf het clientapparaat door te bladeren naar \\ server \ share \ list.ile vanaf de clientapparaten.

Controleer ook het register om te zien of het pad naar de installatielijst correct was ingesteld in de sleutel IleFile (HKLM \ Software \ Easy Software Deployment).

De waarde moet het juiste UNC-pad zijn en is hoofdlettergevoelig.

Als je de Easy Software Deployment Agent handmatig of op een andere manier dan Easy Software Deployment zelf hebt geïnstalleerd, moet je ervoor zorgen dat je het juiste UNC-pad hebt gebruikt en op hoofdletter gevoeligheid hebt gecontroleerd. Bijvoorbeeld: wanneer je de locatie van de implementatie in de Manager instelt als “\\ Server \ SHARE \ List.ile”, moet je deze op exact dezelfde manier gebruiken bij het installeren van de Agent.

Tip: het op afstand installeren van de Agent vanuit de Manager-console zorgt hiervoor, omdat de Agent MSI zal gebruiken met een MST-bestand waarop deze configuratie al is toegepast.

Als je de agent nog steeds via het groepsbeleidsobject wilt implementeren of op een andere manier, moet je de MST gebruiken of handmatig installeren vanaf de opdrachtregel om ILEFILE = “\\ server \ share \ list.ile” te gebruiken (als het UNC-pad bevat: spaties gebruiken, citaten gebruiken, en natuurlijk de hoofdletter gevoeligheid controleren!).

Het allerlaatste wat je moet weten, is of de rechten op de share en het NTFS-niveau op de server die de share host, correct zijn ingesteld. Raadpleeg onze gebruikershandleiding voor het instellen hiervan.

Wanneer de services niet starten of hierbij een foutmelding geven

Dat is als volgt te bekijken:

Als de service(s) de gecodeerde installatielijst niet kunnen vinden, dan is bovenstaande relevant om na te lopen.

Als je een Ldap-fout krijgt bij het ophalen van de groepen uit het domein / AD, heeft je computer mogelijk nog geen actieve netwerkverbinding of zijn er onvoldoende machtigingen om de groepen op te halen van Active Directory.

Wanneer je een serviceaccount gebruikt in plaats van het Local System-account, moet je het volgende controleren: zorg dat het account rechten heeft om te starten als een service, je gebruikt de juiste gebruikersnaam en/of wachtwoord voor het serviceaccount of het serviceaccount heeft onvoldoende rechten.

Tip: we raden je aan om het systeemaccount te gebruiken om de service(s) te starten.

Soms kunnen virusscanners de service(s) onderbreken. Bij het oplossen van problemen moet je de virusscanner tijdelijk uitschakelen om ervoor te zorgen dat deze de Easy Software Deployment service(s) niet onderbreekt.