Implementeren van de licentie

< Alle onderwerpen

Het implementeren van de licentie van Easy Software Deployment is eenvoudig en snel gedaan.

Wanneer je onderstaande vijf stappen volgt, komt het goed.

We leggen het hieronder uit.

Stap 1 van het implementeren van de licentie

Je ontvangt de licentie via e-mail op een door jouw aangegeven e-mail adres.

Sla de licentie op naast de executable van Easy Software Deployment waar deze geïnstalleerd of geplaatst is.

Hernoem deze vervolgens van Bedrijfsnaam.lic naar ESD.lic. Dat houdt het makkelijk voor jezelf.

In ons voorbeeld gebruiken we een DFS share @ app.localrootESDProgram Files

Stap 2

Easy Software Deployment bestaat uit een Manager en afzonderlijke Agents die de commando’s uitvoeren die in het Manager’s console zijn ingesteld. Open de Easy Software Deployment Manager console.

Stap 3

Om alle Agents naar de werkplekken uit te rollen klik je op de ‘deploy’ knop in de console.

Zie onderstaande afbeelding voor het juiste icon.

Stap 4

Controleren of alle clients de licentie hebben ontvangen kun je op twee manieren doen:

1. Vanuit de Manager console; open de console en klik op Help -> About.
  2. En door op een client in te loggen. Dit doe je door te klikken met de rechter muisknop op het systremtray icoon van de Agent en Information te kiezen:

Stap 5

De informatie wordt weergegeven in het volgende venster.

Hier zie je een overzicht van een aantal basale dingen met betrekking tot je licentie. Hier vind je dus in hoeveel licenties je hebt aangeschaft en actief hebt, wanneer de licenties verlopen, etc.

Wees gerust, wij trekken op tijd aan de bel om te vragen met hoeveel licenties je wilt verlengen voor een volgend jaar.

Zo werkt het implementeren van de licentie.

Vervolgens kan de Easy Software Deployment Manager door meerdere beheerders tegelijk worden gestart.

Het bewerken is beperkt tot één admin-gebruiker tegelijk.

Wij blijven door-ontwikkelen aan Easy Software Deployment zodat er steeds meer functies en mogelijkheden worden toegevoegd. Wanneer we een nieuwere versie uitrollen kun je eenvoudig je licenties updaten vanuit de Manager’s console.

Wellicht is het goed om te weten dat wij bij de aanschaf van Easy Software Deployment standaard aanbieden om te helpen met de eerste implementatie.

Als je dat op prijs stelt doen we dat graag en met behulp van een online sessie. En nee, dit brengt geen extra kosten met zich mee. De eerste implementatie, doorlopende support en updates van nieuwe releases zijn allemaal standaard bij het licentietarief inbegrepen.