Nieuwe installatie items uitrollen

< Alle onderwerpen

Nieuwe installatie items uitrollen doe je als volgt:

Allereerst moet het volgende worden bepaald:

1. Overeenkomst voor naamgeving
  2. Automatische (onbewaakte) installatie

1. Naamgeving

Het bepalen van de naam van een applicatie is een van de belangrijkste dingen bij het toevoegen van een nieuw installatie item. Bedenk dat het installatie item in de toekomst waarschijnlijk zal worden bijgewerkt voordat het zal worden verwijderd. De naam van het installatie item maakt het uniek voor de installatielijst en alle draaiende agents.

Wij vinden het een goede gewoonte om minstens de naam en de hoofdversie van het installatie item toe te voegen bij het toevoegen van een nieuw item aan de installatielijst.

Voorbeeld

<Application Name> <Application Major Version>

Ter voorbeeld: Adobe Reader 9

Wanneer dit installatieonderdeel wordt vervangen of bijgewerkt door een nieuwere versie, zou een nieuw installatie item Adobe Reader 10 kunnen worden genoemd.

Omdat een nieuw toepassingsitem nieuwe bronbestanden zal hebben, is het het beste om dezelfde naam te gebruiken voor de map of map die de bronbestanden op het netwerk deelt.

Voorbeeld van een brondirectory

\\Application_Server\Applications\Adobe Reader 9

\\Application_Server\Applications\Adobe Reader 10

2. Automatische installatie

Bepalen hoe een nieuw installatie-item wordt geïnstalleerd, gerepareerd en verwijderd zonder toezicht is nodig om een succesvolle controle over dit installatie-item in je netwerk te garanderen. Raadpleeg de installatiehandleiding van de betreffende softwareleverancier om te bekijken hoe de toepassing (stil) is geïnstalleerd en hoe deze toepassing in de toekomst wordt bijgewerkt of verwijderd. Wanneer het installatie-item uit een of meer Microsoft Installer-bestanden (* .msi) bestaat, wordt een standaard installatiecyclusstring gegenereerd door de Manager bij het toevoegen van dit installatie-item aan de installatielijst.

Wanneer de softwareleverancier geen informatie verstrekt over de manier waarop de software zonder toezicht wordt geïnstalleerd, kunt u overwegen om de software te scripten of opnieuw te verpakken.

Wanneer je de software uitrolt, zorg er dan voor dat dit alleen gebeurt wanneer een gebruiker is aangemeld en er interactie mogelijk is.

Dat zijn de punten waarop je moet letten bij het uitrollen van nieuwe installatie items.

Toegevoegde items niet in Managers console

Zorg ervoor dat je op de knop Opslaan of Opslaan en implementeren klikt nadat je nieuwe installatie- en/of computeritems aan de Manager-console hebt toegevoegd. Anders worden de toegevoegde items niet weergegeven in de console.

Als de items nog steeds niet worden weergegeven, controleer dan of de volgende registersleutel verwijst naar de juiste gedecodeerde lijst met installatielijsten (.ild):

Key: HKCU \ SOFTWARE \ ESD5

Value: LastUsedInstallationFile = \\ server \ share \ list.ild