Bij het uitrollen en installeren van een nieuw installatie-item moet het volgende worden bepaald:
1 – Overeenkomst voor naamgeving
2 – Automatische (onbewaakte) installatie

Naamgeving
Het bepalen van de naam van een applicatie is een van de belangrijkste dingen bij het toevoegen van een nieuw installatie item. Bedenk dat het installatie item in de toekomst waarschijnlijk zal worden bijgewerkt voordat het zal worden verwijderd. De naam van het installatie item maakt het uniek voor de installatielijst en alle draaiende agents. Het is een goede gewoonte om op zijn minst de naam en de hoofdversie van het installatie item toe te voegen bij het toevoegen van een nieuw item aan de installatielijst.

<Application Name> <Application Major Version>
Ter voorbeeld: Adobe Reader 9

Wanneer dit installatieonderdeel wordt vervangen of bijgewerkt door een nieuwere versie, zou een nieuw installatie item Adobe Reader 10 kunnen worden genoemd.

Omdat een nieuw toepassingsitem nieuwe bronbestanden zal hebben, is het het beste om dezelfde naam te gebruiken voor de map of map die de bronbestanden op het netwerk deelt. Een voorbeeld van een brondirectory zou zijn:
\\Application_Server\Applications\Adobe Reader 9
\\Application_Server\Applications\Adobe Reader 10

Automatische installatie
Bepalen hoe een nieuw installatie-item wordt geïnstalleerd, gerepareerd en verwijderd zonder toezicht is nodig om een succesvolle controle over dit installatie-item in uw netwerk te garanderen. Raadpleeg de installatiehandleiding van de softwareleverancier om te bepalen hoe de toepassing (stil) is geïnstalleerd en hoe deze toepassing in de toekomst wordt bijgewerkt of verwijderd. Wanneer het installatie-item uit een of meer Microsoft Installer-bestanden (* .msi) bestaat, wordt een standaard installatiecyclusstring gegenereerd door de manager bij het toevoegen van dit installatie-item aan de installatielijst.

Als de softwareleverancier geen informatie verstrekt over de manier waarop de software zonder toezicht wordt geïnstalleerd, moet u overwegen de software te scripten of opnieuw te verpakken. Als u de software die u uitrolt, zorg er dan voor dat de software alleen wordt uitgerolt wanneer een gebruiker is aangemeld en interactie mogelijk is.