Wanneer pictogrammen voor snelkoppelingen in het menu Start niet zijn ingesteld bij het implementeren van een installatie-item van het type Network Executable of Shortcut op Windows 8 en hoger is dit te wijten aan een Microsoft Group Policy. Deze gpo is geïntroduceerd in Windows 8, Windows Server 2012 en Windows RT. We konden geen reden vinden waarom dit werd geïmplementeerd, maar de aard ervan is waarschijnlijk geworteld in veiligheid.

Het gpo kan worden ingeschakeld door gpedit.msc uit te voeren en te bladeren naar Computerconfiguratie / Beheersjablonen / Windows-onderdelen / Verkenner / Sta het gebruik van externe paden toe in snelkoppelingspictogrammen. Stel dit in op Ingeschakeld.

Als alternatief kunt u het register hier direct bewerken: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ Explorer
Maak een DWORD (32-bits) met de naam: EnableShellShortcutIconRemotePath with Value: 1 (Decimal).

Let erop dat opnieuw opstarten vereist is om de instelling te activeren.
We werken eraan dit te verhelpen binnen Easy Software Deployment zelf, zodat het niet meer nodig is om een gpo in te stellen of het register te bewerken.
We laten het weten zodra dit beschikbaar is.