De licentie voor de eerste keer plaatsen

Step Discription
1 U ontvangt de licentie via e-mail op een door u aangegeven e-mail adres.

Sla de licentie op naast de executable van Easy Software Deployment waar deze geïnstalleerd of geplaatst is. Hernoem deze vervolgens van Bedrijfsnaam.lic naar ESD.lic.

In ons voorbeeld gebruiken we een DFS share @ app.localrootESDProgram Files

2 Open de Easy Software Deployment console.
3 Om alle agents de nieuwe licentie te laten gebruiken klikt u op de deploy knop in de console.

4 Om te controleren of de clients de nieuwe licentie ontvangen kunt u op een client aanloggen en dit controleren.

Klik met de rechter muisknop op het systremtray icoon van de agent en klik op information:

5 De informatie wordt weergegeven in het volgende venster.

Hier ziet u uw licentienummer en de datum wanneer de support verloopt.

6 Het is ook mogelijk om de licentie in de console te controleren. Open de console en klik op Help -> About.

De licentie updaten

Wanneer uw organisatie groeit en meer devices in uw omgeving nodig zijn dan kan het nodig zijn om uw licentie te vervangen. In dit onderdeel van deze handleiding leggen we u uit hoe dit te doen.

Step Discription
1 U ontvangt de licentie via e-mail op een door u aangegeven e-mail adres.

Sla de licentie op naast de executable van Easy Software Deployment waar deze geïnstalleerd of geplaatst is.

place license.jpg

2 Omdat er al een licentiebestand bestaat krijgt u een waarschuwing:

Selecteer: Replace the file in the destination

3 Belangrijk: Wanneer u de licentie file heeft vervangen moet deze nieuwe licentie kenbaar gemaakt worden aan alle clients, dit doet u door op deploy te drukken in de console.

4 Om te controleren of de clients de nieuwe licentie ontvangen kunt u op een client aanloggen en dit controleren.

Klik met de rechter muisknop op het systremtray icoon van de agent en klik op information:

click for information.jpg

5  information.jpg

Hier ziet u uw licentienummer en de datum wanneer de support verloopt.

6 Het is ook mogelijk om de licentie in de console te controleren. Open de console en klik op Help -> About.

Wanneer het niet lukt >> support@easysoftwaredeployment.nl